ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ BASMATİ PİRİNÇ PİLAVI

Basmati Pirinç Pilavı

Basmati Pirinç Pilavı

Basmati pirinç, B, E ve K vitamini içeren bir pirinç türüdür. Pişerken kendi boyutunun iki katına çıkan basmati pirinç, Türk mutfağında en çok kullanılan baldoya göre daha sağlıklıdır. Bunun nedeni ise glisemik indeksinin düşük olmasıdır. Diyabet hastalarının da tüketebildiği basmati pirinç, yüksek oranda lif içerir ve kalp sağlığını korur. Malzemeler hazırsa, basmati pirinç pilavı tarifine geçebiliriz.

Dilerseniz, karnabahar pilavı ve kepse pilavı tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Basmati Pirinç Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • 1,5 su bardağı su 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • Tuz 

Basmati Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı tencereye alır ve iyice yıkanmış olan pirinçte eklenir. Kavrulur.
  • Birkaç dakika kaynadıktan sonra üzerine kaynar su eklenir. 
  • Su çekene kadar beklenir ve üzerine bir peçete koyularak 5 dakika demlenmeye alınır.
  • Pilav hazır, afiyet olsun. 

1 Porsiyon Basmati Pirinç Pilavı Kaç Kalori?

  • 1 porsiyon basmati pirinç pilavı, yaklaşık 130 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!