ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ KARNABAHAR PİLAVI

Karnabahar Pilavı

Karnabahar Pilavı

Son zamanlarda oldukça popüler olan ketojenik diyet, özellikle sporcuların dikkatini çekmeye başlayan ve pek çok kişinin düşük karbonhidratlı ve yüksek yağlı bir beslenme düzenine geçerek bu düzeni yıllarca devam ettiriyor. Bu süreçte vücudun enerji için karbonhidrat yerine yağları kullanması sağlanıyor ve böylece daha ince, sağlıklı ve odaklanmış bir hale gelmek mümkün oluyor. Aynı zamanda ketojenik diyet bağırsak mikroorganizmalarını da düzenlemektedir. Bu nedenle bir çok hastalığın önleyiciside sayılabilmektedir. Burada mantar ve karnabahar ketojenik diyete uygun sebzeler arasındadır. Malzemeler hazırsa, diyet listelerine özel karnabahar pilavı tarifine geçebiliriz.

Karnabahar pilavını, kremalı mantar çorbası ile birlikte sunabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karnabahar Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr karnabahar
  • Dereotu
  • Maydanoz 
  • Tuz 
  • Karabiber

Üzeri için:

  • Yeşil soğan 

Karnabahar Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharlar ayıklanır, rendelenir. Taze otlar ince kıyılır.
  • Rendelenmiş karnabaharlar zeytinyağında kavrulur, ardından ince kıyılmış maydanoz ve dereotu eklenir.
  • Son olarak üzerine yeşil soğan serpiştirilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!