ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ BADEMLİ PİLAV

Bademli Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bademli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 100 gr tereyağı
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gr ayıklanmış tuzsuz badem
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ

Bademli Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinçleri üzerini örtecek kadar ılık tuzlu suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın.

Tereyağını bir tencerede eritin. Pirince ekleyip kısık ateşte karıştırarak yaklaşık 10-12 dakika kavurun. Tuz ve suyu ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pişirin. Ateşi kısıp pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Sıvıyağ ve bademleri küçük bir tavaya alın. Kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.

Pilavı ocaktan alıp bademi ilave edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!