ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ AYVALI BULGUR PİLAVI

Ayvalı Bulgur Pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayvalı Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 ayva
  • 1 soğan
  • 2/3 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ayvalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Ayvanın kabuğunu soyun. Tavla zarı şeklinde doğrayın. Ayçiçeği yağını tavaya alın, ısınınca ayvaları ekleyin. 3 dakika sonra ince kıyılmış soğanı ilave edin. Soğan yumuşayınca salçayı da aktarıp karıştırın. Yıkanmış bulgur ve tuzu ekleyin. Biraz kavurduktan sonra suyu ilave edip kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!