ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ ARPA ŞEHRİYELİ PİLAV

Arpa Şehriyeli Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç3 su bardağı et suyu1 kahve fincanı arpa şehriye2 çorba kaşığı margarinTuz
  • karabiber

Arpa Şehriyeli Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün.

Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Et suyu ve tuzu ilave edin. Su kaynamaya başladığında ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin.

Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin. Üzerine taze çekilmiş karabiber serptikten sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!