ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ ARPA ŞEHRİYELİ PİLAV

Arpa Şehriyeli Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 kahve fincanı arpa şehriye
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • Tuz
  • karabiber

Arpa Şehriyeli Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün.
  • Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Pirinci ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Et suyu ve tuzu ilave edin.
  • Su kaynamaya başladığında ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin. Üzerine taze çekilmiş karabiber serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!