ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ TAVUK ETLİ MAKARNA

Tavuk etli makarna

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk etli makarna tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 3 yumurta
  • 125 ml süt
  • 1 tutam tuz

İç harcı için

  • 2 parça haşlanmış tavuk göğüs eti
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk etli makarna Nasıl Yapılır

Makarnanın iç harcı için tavuk etlerini incecik kesip zeytinyağı, tuz ve karabiber ile harmanlayın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın ve yumurtaları kırıp süt ve tuz ekleyerek yoğurun. Yoğurduğunuz sert kıvamlı hamuru 6 bezeye ayırın. Bezelerin üzerini nemli bir bezle örterek 2 saat bekletin. Bezelerin üzerine hafifçe un serpip incecik açın. Dikdörtgen parçalar kesip tavuk etli harcı içlerine paylaştırın. Dilediğiniz şekilde katlayarak kapatın. Kaynar suya ekleyip pişirin. Suyunu süzüp domates sosla birlikte sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.