ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ SEBZELİ PİRİNÇ TARTI

SEBZELİ PİRİNÇ TARTI

6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli pirinç tartı tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç 5 su bardağı su 2 yumurta akı Tuz Üzeri için: Yarım kase iç bezelye 1 kabak 1 havuç 1 patates 4 çorba kaşığı zeytinyağı 3 dal dereotu Tuz
  • karabiber
Sebzeli pirinç tartı Nasıl Yapılır

 Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın. 5 bardak su ve bir tutam tuz ekleyip kaynatın. Pirinçler hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Süzüp derin bir kaba alın. Yumurta aklarını bir kaseye alıp kar haline gelinceye kadar çırpın. Pirince ekleyin ve tahta kaşıkla iyice karıştırın. 

Kabak, havuç ve patatesi temizleyip küp küp doğrayın. Küçük bir tencereye alıp bezelyeleri ekleyin. Üzerlerini örtecek kadar su ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.

Dereotunu yıkayıp kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp haşladığınız sebzeleri kavurun. Dereotu, 1 tutam tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. 

Küçük fırın kalıplarına yağlı kağıt döşeyip pirinçli karışımı kalıplara paylaştırın. Kaşığın arkası ile bastırarak kalıpların dibine ve kenarlarına doğru sıkıştırarak kase şeklini almasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 5 dakika hafif kızarıncaya kadar pişirin. 

Hazırladığınız sebzeleri pirinç kaselerine paylaştırıp tekrar fırına verin. 5 dakika daha pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.