Pancarlı pembe erişte

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Pancarlı pembe erişte tarifi için malzemeler
Erişte hamuru için
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 400 g un
- 1 su bardağı pancar püresi (Kırmızı olması için birkaç
- damla gıda boyası da kullanabilirsiniz)
Sosu için
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı konserve mantar
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Pancarlı pembe erişte Nasıl Yapılır
- Pancarlı erişte hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Üzerini streç filmle sarıp 1 saat dinlendirin.
- Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerine alın ve bir merdane yardımıyla açın. Hamurdan uzun şeritler kesin, üzerlerine un serpip 1 saat daha dinlendirin. Dinlenen eriştelerinizi tuzlu kaynar suda haşlayın.
- Sosu için yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. İnce doğradığınız mantar, tuz ve baharatları ilave edip, mantarlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
- Suyunu süzdüğünüz erişteyi, sosu pişirdiğiniz tencereye alıp karıştırın ve sıcak servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!