ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ KÖFTELİ MANTI MAKARNA

Köfteli Mantı Makarna

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Köfteli Mantı Makarna Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket Mantı Makarna
  • 250 gr kıyma
  • 1 küçük soğan
  • 1 dilim ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 5~6 yaprak ıspanak

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Köfteli Mantı Makarna Nasıl Yapılır?

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim. Ispanakları yıkayıp kıyın. Kaynar suda haşlayıp süzün. Mutfak robotuna alıp püre haline gelinceye kadar ezin. Soğanı soyup rendeleyin. Suyunu sıkıp süzün. Ekmek içini su ile yumuşatıp suyunu sıkın. Derin bir kasede kıyma, ufalanmış ekmek içi, ıspanak püresi, tuz ve baharatı ilave edip yoğurun. Kıymadan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Kızgın yağda kızartın. Mantı Makarna’yı 1 çorba kaşığı tuz ilave edilmiş 5 litre kaynar suda istenilen diriliğe göre 10-12 dakika haşlayıp süzün. Ispanaklı misket köftelerle harmanlayın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!