Köfteli Mantı Makarna

Köfteli Mantı Makarna
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Köfteli Mantı Makarna için

Malzemeler

  • 1 paket Mantı Makarna
  • 250 gr kıyma
  • 1 küçük soğan
  • 1 dilim ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 5~6 yaprak ıspanak

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Köfteli Mantı Makarna

Nasıl Yapılır

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim. Ispanakları yıkayıp kıyın. Kaynar suda haşlayıp süzün. Mutfak robotuna alıp püre haline gelinceye kadar ezin. Soğanı soyup rendeleyin. Suyunu sıkıp süzün. Ekmek içini su ile yumuşatıp suyunu sıkın. Derin bir kasede kıyma, ufalanmış ekmek içi, ıspanak püresi, tuz ve baharatı ilave edip yoğurun. Kıymadan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Kızgın yağda kızartın. Mantı Makarna’yı 1 çorba kaşığı tuz ilave edilmiş 5 litre kaynar suda istenilen diriliğe göre 10-12 dakika haşlayıp süzün. Ispanaklı misket köftelerle harmanlayın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo