Fırında Kıymalı Ve Bezelyeli Makarna

Fırında Kıymalı Ve Bezelyeli Makarna
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Fırında Kıymalı Ve Bezelyeli Makarna için

Malzemeler

  • 2 su bardağı makarna
  • 200 gr orta yağlı kıyma
  • 2 domates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı dondurulmuş iç bezelye
  • 1 havuç
  • 6 yaprak taze fesleğen
  • 7~8 kültür mantarı
  • 100 gr dil peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay bardağı krema
Fırında Kıymalı Ve Bezelyeli Makarna

Nasıl Yapılır

Kıymalı iç malzeme için fesleğenleri kıyın, kültür mantarlarını nemli bir bezle silip zar şeklinde doğrayın. Havucu da zar şeklinde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra küp şeklinde doğrayın. Kıymayı tereyağı ile birlikte tencerede kavurun. Havucu ve domatesi ekleyin. 5 dakika daha kavurup mantarları ilave edin. Birkaç dakika sonra tuzunu, bezelyeyi, kıyılmış fesleğeni ve karabiberini ekleyerek tatlandırın. Ocaktan alın. Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8 dakika haşlayıp süzün. Kıymalı karışımı küçük fırın kaplarına paylaştırın. Üzerine birer yemek kaşığı krema yayın. Dil peynirlerini de uzun uzun doğrayıp karışımın üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika kadar ısıtın. Fırından alıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo