Erik Soslu Kabak (Almodrete)

Erik Soslu Kabak (Almodrete)
25 Nisan 2023
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Erik Soslu Kabak (Almodrete) için

Malzemeler

  • 1 kg kabak
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yarım kg erik sosu
  • 1 limonun suyu
  • 4 diş sarımsak
  • 7-8 dal dereotu

Erik sos için:

  • 1 kg yeşil erik
  • Su
Erik Soslu Kabak (Almodrete)

Nasıl Yapılır

Erik sos için; erikleri yıkayıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Erikler yumuşayıncaya kadar haşlayın ve elinizle ezerek süzgeçten geçirin.

Kabakları soyun. Kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Sarımsakları temizleyip ezin. Dereotunu yıkayıp kıyın.

Sıvıyağı kızdırıp kabakları 1-2 dakika soteleyin. Erik sosu, sarımsak ve limon suyunu ekleyin. Çok az su ilave edip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Dereotu serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo