ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ ERİK SOSLU KABAK (ALMODRETE)

Erik soslu kabak (Almodrete)

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erik soslu kabak (Almodrete) tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg kabak 2 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım kg erik sosu 1 limonun suyu 4 diş sarımsak 7

8 dal dereotuErik sos için: 1 kg yeşil erik Su

Erik soslu kabak (Almodrete) Nasıl Yapılır

Erik sos için; erikleri yıkayıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Erikler yumuşayıncaya kadar haşlayın ve elinizle ezerek süzgeçten geçirin.

Kabakları soyun. Kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Sarımsakları temizleyip ezin. Dereotunu yıkayıp kıyın.

Sıvıyağı kızdırıp kabakları 1-2 dakika soteleyin. Erik sosu, sarımsak ve limon suyunu ekleyin. Çok az su ilave edip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Dereotu serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.