ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ MASAL PASTA

Masal Pasta

Masal pasta

Masal gibi bir yılbaşı akşamı geçirmek istiyorsanız, sevgili Zeynep Dinç’ten nefis bir pasta tarifini sizlere sunuyoruz. Kek, krema, filtre kahve ve özel süsleriyle hazırlanan masal pasta ile yılbaşı sofralarını ziyafete dönüştürebilirsiniz. 

Neşeli kış pastası ve yılbaşı pastası tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Masal Pasta Tarifi İçin malzemeler

Kek için

  • 2,5 bardak un (Elenmiş)
  • 2 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 + 1/4 bardak toz şeker
  • 15 g kabartma tozu (Elenmiş)

Krema için

  • 150 g toz krem şanti
  • 220 ml soğuk su

Ara katlar için

  • 1 fincan filtre kahve (Soğuk)

Süsleme için

  • Baharatlı İsveç kurabiyesi küçük yıldızlar
  • Çikolatalı kurabiye evler
  • Kakao çekirdeği
  • Taze biberiye
  • Kuru kırmızı biber (Parçalanmış)
  • Pudra şekeri
  • Gelin çiçeği (Ağaç formunda)

Masal Pasta Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kasede şeker ve yumurtaları krema haline gelene kadar çırpın. Yoğurt ve zeytinyağı ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip, homojen ve akışkan bir karışım olana kadar çırpın. 23 cm’lik 2 kek kalıbını yağlayarak hazırlayın.
  • Kek karışımını ikiye bölerek kalıplara eşit bir şekilde dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kontrollü bir şekilde, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Kekler oda sıcaklığına gelince, tırtıklı ekmek bıçağı ile ortalarından ikiye kesin.
  • Toz krem şanti ve soğuk suyu bir mikser yardımıyla çırparak kremayı hazırlayın.
  • Servis tabağına ilk kat keki yerleştirin ve üzerine 2 yemek kaşığı kahve gezdirdikten sonra 2 yemek kaşığı krema sürün.
  • Bu işlemi her kata uygulayarak 4 katı tamamlayın. Kremanın aralardan doğal bir şekilde taşmasına izin verin ve buralara küçük yıldız kurabiyeleri yapıştırın.
  • Kalan kremayı pastanın üzerine karlı zemin gibi tepecikler yaparak sürün. Ev kurabiyelerini ve ağaç formunda gelin çiçeğini yerleştirin.
  • Kenarları süsleme malzemeleri ile çerçeveleyin. Üzerine pudra şekeri eleyerek pastayı tamamlayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!