ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ YUFKALI TEL KADAYIF

Yufkalı Tel Kadayıf

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Yufkalı Tel Kadayıf Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yufka
  • 500 gr tel kadayıf
  • 6 çorba kaşığı margarin
  • 2 su bardağı çekilmiş antep fıstığı

Şerbet için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Süsleme için:

  • 2 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı

Yufkalı Tel Kadayıf Nasıl Yapılır?

  • Margarini yumuşaması için oda ısısında bekletin. Yufkanın birini düz zemine yayın. Bir kaşık kadar margarinle yufkanın her tarafını iyice yağlayın. 
  • Fırını 170 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisini yarım kaşık kadar margarinle yağlayın. Kalan margarini eritin. Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine yayın. 
  • Antep fıstığının yarısını kadayıfın üzerine serpin. Yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın. Diğer yufkayı da kalan malzeme ile hazırlayın. Toz şeker ve suyu tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayın. 
  • Ruloları 2 cm kalınlığında dilimleyip dik olarak tepsiye dizin, eritilmiş margarini gezdirin. Fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca üzerine sıcak şurubu dökün. Antep fıstığı serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!