Taze Soğanlı Ve Safranlı Makarna

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Taze Soğanlı Ve Safranlı Makarna
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Taze Soğanlı Ve Safranlı Makarna için

Malzemeler

  • 1 paket yumurtalı erişte
  • 2 dal taze soğan
  • 2 dal taze sarımsak
  • 4-5 dal maydanoz
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi
  • 1 tutam safran
  • 1 havuç
  • Tuz
Taze Soğanlı Ve Safranlı Makarna

Nasıl Yapılır

  1. Taze soğan ve sarımsakları temzleyip beyaz ve yeşil kısımlarını ince ince doğrayın.
  2. İkisini de bir kaseye alıp elinizde ovarak halka halka ayırın. Maydanozu temizleyip robotta kıyın.
  3. Margarini tencereye alıp kısık ateşte eritin. Soğan ve sarımsağı ilave edin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Ateşten alıp ceviz içi, maydanoz ve 1 tutam tuz serperek karıştırın. 
  5. Ayrı bir tencerede suyu kaynatın. Kaynar suya tuz ve safran ekleyip makarnayı haşlayın.
  6. Süzüp kavurduğunuz soğanlı karışıma ekleyin ve malzemeler birbirine karışıncaya kadar harmanlayın.
  7. Havucu temizleyip sebze soyucu ile uzun şeritler halinde doğrayın.
  8. Teflon tavaya alıp rengi dönünceye kadar sote edin. Makarnayı servis tabağına alıp üzerini havuçla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo