ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ TAZE SOĞANLI VE SAFRANLI MAKARNA

Taze Soğanlı Ve Safranlı Makarna

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Taze Soğanlı Ve Safranlı Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket yumurtalı erişte
  • 2 dal taze soğan
  • 2 dal taze sarımsak
  • 4-5 dal maydanoz
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi
  • 1 tutam safran
  • 1 havuç
  • Tuz

Taze Soğanlı Ve Safranlı Makarna Nasıl Yapılır?

  • Taze soğan ve sarımsakları temzleyip beyaz ve yeşil kısımlarını ince ince doğrayın.
  • İkisini de bir kaseye alıp elinizde ovarak halka halka ayırın. Maydanozu temizleyip robotta kıyın.
  • Margarini tencereye alıp kısık ateşte eritin. Soğan ve sarımsağı ilave edin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Ateşten alıp ceviz içi, maydanoz ve 1 tutam tuz serperek karıştırın. 
  • Ayrı bir tencerede suyu kaynatın. Kaynar suya tuz ve safran ekleyip makarnayı haşlayın.
  • Süzüp kavurduğunuz soğanlı karışıma ekleyin ve malzemeler birbirine karışıncaya kadar harmanlayın.
  • Havucu temizleyip sebze soyucu ile uzun şeritler halinde doğrayın.
  • Teflon tavaya alıp rengi dönünceye kadar sote edin. Makarnayı servis tabağına alıp üzerini havuçla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!