ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ SULTAN HANIM SARMASI

SULTAN HANIM SARMASI

6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sultan Hanım sarması tarifi için malzemeler
  • Yarım kg asma yaprağı1.5 su bardağı ince bulgur1 su bardağı zeytinyağı1 soğan2 çorba kaşığı haşhaş2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi2 çorba kaşığı ufalanmış beyazpeynir3 dal maydanoz3 dal dereotu1.5 su bardağı sıcak suTuz
Sultan Hanım sarması Nasıl Yapılır

Asma yapraklarını haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın. Soğanı soyup kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğan ve bulguru ilave edip kavurun. Tavayı ocaktan alın. Dereotu ile maydanozu kıyın. 

Soğanlı bulgura haşhaş, ceviz içi, peynir, dereotu, maydanoz ve tuz ilave edip harmanlayın. Bulgurlu karışımı asma yapraklara paylaştırıp sarın. 

Hazırladığınız sarmaları tencereye sıkıca dizip üzerine porselen bir tabak kapatın.1.5 bardak sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!