Selver Paşa Tatlısı

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat

Selver Paşa Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 200 gr ekmek içi
- 3 yumurta
- 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 4 çorba kaşığı file antep fıstığı
Şerbet için:
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Selver Paşa Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Ekmek içini bir tencereye alıp sütü ekleyin. Ekmek sütü çekinceye kadar bekletin. Yumurta, şeker ve yağı ekmek içine ilave edip karıştırın.
- Karışımı yağlanmış tepsiye yayın ve orta ısılı fırında üstü pembeleşinceye kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Şayet kabarırsa bir bıçakla kabaran yerleri delin.
- Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip karıştırın ve 15 dakika kaynatın.
- Tepsiyi fırından çıkarıp sıcak şerbeti üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın. Baklava dilimi şeklinde kesip tabaklara alın ve file fıstıkla süsleyin servis yapın.
Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR