ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ SAFRANLI PİRİNÇ TURTASI

Safranlı Pirinç Turtası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Safranlı Pirinç Turtası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç 1 kase konserve bezelye 2 soğan 1 kahve fincanı margarin 1.5 su bardağı sıcak su 3 çay kaşığı safran 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 4 kare dilim taze kaşar peyniri 2 çorba kaşığı galeta unu Tuz

Safranlı Pirinç Turtası Nasıl Yapılır?

Pirinci tuzlu suda 10 dakika bekletin. Bol suda yıkayıp süzün. Bezelyenin suyunu süzün. Soğanları küçük küçük doğrayın. Margarini tavada eritip soğanları soteleyin. 

Önce pirinci sonra bezelyeleri tavaya ekleyip hafif kavurun. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın kalıbını yağlı kağıtla döşeyin ve içine galeta unu serpin. 

Sıcak suyu ve safranı ayrı bir kasede karıştırıp kavrulmakta olan pirince ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Ilınınca peynir rendesi ve tuz serpip harmanlayın. 

Karışımı üç eşit parçaya bölün. Kalıba bir kat karışım döküp üzerine 3 dilim peynir kapatın. Kalan malzemeyi aynı şekilde kalıba yerleştirin. Sıcak fırında 10-15 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!