Peynirli Kabaklı Milföy

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Peynirli Kabaklı Milföy Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1.5 kg kabak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 büyük boy soğan
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı krema
- 3/4 su bardağı taze nane
- 1.5 su bardağı beyaz peynir
Milföy kapak için
- 4~5 kare milföy hamuru
- 1 yumurtanın sarısı
Peynirli Kabaklı Milföy Nasıl Yapılır?
- Kabakları, kabuğunu soymadan, sebze soyacağı ile şeritler şeklinde kesin. Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın, soğanı ilave edip pembeleştirin.
- Kabakları içine ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve unu serpin. Fırını 180 derecede ısıtın.
- Yumurta ve kremayı bir kasede telle çırpıp kabağa ilave edin. Nane ve beyaz peyniri ilave edin.
- Dikdörtgen kek kalıbını alüminyum folyo ile kaplayın. Kabaklı karışımı içine dökün ve 35-40 dakika pişirin.
- Fırını 180 derecede ısıtın milföyleri merdaneyle açın. Uzun şerit yapmak için 2 milföyü ayırmadan açın, kısa şeritler için 1 milföy yeterli olur.
- Cetvel yardımıyla hamurdan uzun şeritler kesin. Kabağı koyacağınız kek kalıbının tersini çevirin ve biraz sıvı yağ ile yağlayın.
- Önce kısa şeritleri enine eşit aralıklarla dizin sonra uzun şeritleri üste koyun. En son alt kenarını uzun bir şeritle kapatın.
- Alt şeridi diğer şeritlere parmağınızla bastırarak sabitleyin, uçları açılmasın.
- Yumurta sarısını biraz su ile çırpıp şeritlerin üzerine etrafına taşırmadan sürün. 15-20 dakika pişirin.
- Peynirli kabağı aynı şekildeki bir servis tabağına alın. Üzerine milföy kafesi yerleştirip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR