ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ PEYNİRLİ KABAKLI MİLFÖY

Peynirli Kabaklı Milföy

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Kabaklı Milföy Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 kg kabak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük boy soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı krema
  • 3/4 su bardağı taze nane
  • 1.5 su bardağı beyaz peynir

Milföy kapak için

  • 4~5 kare milföy hamuru
  • 1 yumurtanın sarısı

Peynirli Kabaklı Milföy Nasıl Yapılır?

  • Kabakları, kabuğunu soymadan, sebze soyacağı ile şeritler şeklinde kesin. Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın, soğanı ilave edip pembeleştirin.
  • Kabakları içine ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve unu serpin. Fırını 180 derecede ısıtın.
  • Yumurta ve kremayı bir kasede telle çırpıp kabağa ilave edin. Nane ve beyaz peyniri ilave edin.
  • Dikdörtgen kek kalıbını alüminyum folyo ile kaplayın. Kabaklı karışımı içine dökün ve 35-40 dakika pişirin.
  • Fırını 180 derecede ısıtın milföyleri merdaneyle açın. Uzun şerit yapmak için 2 milföyü ayırmadan açın, kısa şeritler için 1 milföy yeterli olur.
  • Cetvel yardımıyla hamurdan uzun şeritler kesin. Kabağı koyacağınız kek kalıbının tersini çevirin ve biraz sıvı yağ ile yağlayın.
  • Önce kısa şeritleri enine eşit aralıklarla dizin sonra uzun şeritleri üste koyun. En son alt kenarını uzun bir şeritle kapatın.
  • Alt şeridi diğer şeritlere parmağınızla bastırarak sabitleyin, uçları açılmasın.
  • Yumurta sarısını biraz su ile çırpıp şeritlerin üzerine etrafına taşırmadan sürün. 15-20 dakika pişirin.
  • Peynirli kabağı aynı şekildeki bir servis tabağına alın. Üzerine milföy kafesi yerleştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!