ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ PESTO SOSLU RİSOTTO

Pesto soslu risotto

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pesto soslu risotto tarifi için malzemeler

  • 200 gr taze fesleğen
  • 6 diş sarımsak
  • 25 gr dolmalık fıstık
  • 60 cl zeytinyağı
  • 200 gr parmesan peyniri
  • 1 kg Arborio (risotto) pirinci
  • 900 gr deniz tarağı
  • 350 gr kiraz domates
  • 80 cl beyaz şarap
  • Karabiber
  • Sıcak balık suyu yada sade su

Pesto soslu risotto Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda...

Fesleğeni yıkayıp mutfak robotuna alın.Sarımsakları soyup yarısını ilave edin.Tuz, dolmalık fıstık ve parmesan peynirini ekleyip krem haline gelinceye kadar iyice ezin.Zeytinyağın üçte birini azar azar ilave ederek pesto sos kıvamına gelinceye kadar ezmeye devam edin.Bir kaseye aktarıp karabiberle tatlandırın.

Kalan zeytinyağının yarısını (20 cl) tavada ısıtın ve deniz taraklarını ekleyin.Rengi değişinceye kadar her iki tarafını kızartın.20 cl şarabı ilave edin ve 4 dakika buharlaşıncaya kadar pişirin.Kalan zeytin yağını geniş bir tavaya alın.Kalan sarımsakları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.Pirincleri ekleyip 1 dakika boyunca donuk beyaz renk alana kadar sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin.

Kalan şarabı azar azar ilave ederek bir kaç dakika daha kavurun. Sıcak balık suyunu azar azar ekleyip pirinçler diri kıvamda kalacak ve suyu çekecek kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp risottoyu hazırladığınız pesto sos ile karıştırın. Deniz tarağı ile sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.