ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ PATLICANLI VE BEYAZ PEYNİRLİ MARUL SALATASI

Patlıcanlı Ve Beyaz Peynirli Marul Salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patlıcanlı Ve Beyaz Peynirli Marul Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4 büyük marul yaprağı
  • 4 küçük marul yaprağı
  • 1 taze soğanın yeşil kısımları
  • 250 gr beyaz peynir
  • 1 demet fesleğen
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • Birkaç tane kırmızı biber
  • Tuz

Patlıcanlı Ve Beyaz Peynirli Marul Salatası Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve ince halkalar şeklinde doğrayın. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp patlıcanları kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirin.
  • Biri büyük diğeri küçük 2 marul yaprağını iç içe yerleştirip servis tabaklarına dizin.
  • Taze soğanın yeşil kısımlarını iri iri doğrayın. Beyazpeyniri küp küp kesin. Fesleğeni yıkayıp yaprak yaprak ayırın. 
  • Sızma zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kâsede karıştırın. Marulların üzerine patlıcan dilimlerini, beyaz peyniri ve fesleğen yapraklarını yerleştirin.
  • Zeytinyağlı sosu üzerine gezdirerek dökün. Tane kırmızıbiberleri havanda kırın. Salatanın üzerine serpiştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!