Patatesli Patlıcan Sarma

Patatesli Patlıcan Sarma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Patatesli Patlıcan Sarma için

Malzemeler

Malzemeler

  • 4 kemer patlıcan
  • 4-5 patates
  • 2 kahve fincanı galeta unu
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 3 dal taze soğan
  • 2 çorba kaşığı krem peynir
  • 2 dal maydanoz 

Kızartma için:

  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Süsleme için:

  • Birkaç maydanoz yaprağı
  • 10-15 taze soğan sapı
Patatesli Patlıcan Sarma

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları yıkayıp uzunlamasına dilimleyin. Acısını almak için tuzlu suda bekletip kurulayın.
  2. Bir kasede galeta unu, ceviz içi ve bir tutam tuzu karıştırın. Yumurtaları ayrı bir kasede çırpın. 
  3. Sıvıyağı geniş bir tavada kızdırın. Patlıcan dilimlerini önce çırpılmış yumurtaya sonra galetalı karışıma bulayıp iki taraflı kızartın.
  4. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. 
  5. Patatesleri haşlayıp soyun ve ezerek püre haline getirin. Taze soğanları temizleyip doğrayın, maydanozu kıyın.
  6. Patates, taze soğan, maydanoz, krem peynir, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. 
  7. Patlıcan dilimlerinin uç kısımlarına patatesli karışımı paylaştırıp rulo şeklinde sarın.
  8. Kalan taze soğanın yeşil saplarıyla ruloları bağlayın. Maydanozla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo