ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ PATATESLİ PATLICAN SARMA

Patatesli Patlıcan Sarma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli Patlıcan Sarma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 kemer patlıcan
  • 4-5 patates
  • 2 kahve fincanı galeta unu
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 3 dal taze soğan
  • 2 çorba kaşığı krem peynir
  • 2 dal maydanoz 

Kızartma için:

  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Süsleme için:

  • Birkaç maydanoz yaprağı
  • 10-15 taze soğan sapı

Patatesli Patlıcan Sarma Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yıkayıp uzunlamasına dilimleyin. Acısını almak için tuzlu suda bekletip kurulayın.
  • Bir kasede galeta unu, ceviz içi ve bir tutam tuzu karıştırın. Yumurtaları ayrı bir kasede çırpın. 
  • Sıvıyağı geniş bir tavada kızdırın. Patlıcan dilimlerini önce çırpılmış yumurtaya sonra galetalı karışıma bulayıp iki taraflı kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. 
  • Patatesleri haşlayıp soyun ve ezerek püre haline getirin. Taze soğanları temizleyip doğrayın, maydanozu kıyın.
  • Patates, taze soğan, maydanoz, krem peynir, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. 
  • Patlıcan dilimlerinin uç kısımlarına patatesli karışımı paylaştırıp rulo şeklinde sarın.
  • Kalan taze soğanın yeşil saplarıyla ruloları bağlayın. Maydanozla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.