ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ PATATESLİ PATLICAN SARMA

Patatesli patlıcan sarma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli patlıcan sarma tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 kemer patlıcan
  • 4-5 patates
  • 2 kahve fincanı galeta unu
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 3 dal taze soğan
  • 2 çorba kaşığı krem peynir
  • 2 dal maydanoz 

Kızartma için:

  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Süsleme için:

  • Birkaç maydanoz yaprağı
  • 10-15 taze soğan sapı

Patatesli patlıcan sarma Nasıl Yapılır

  • Patlıcanları yıkayıp uzunlamasına dilimleyin. Acısını almak için tuzlu suda bekletip kurulayın.
  • Bir kasede galeta unu, ceviz içi ve bir tutam tuzu karıştırın. Yumurtaları ayrı bir kasede çırpın. 
  • Sıvıyağı geniş bir tavada kızdırın. Patlıcan dilimlerini önce çırpılmış yumurtaya sonra galetalı karışıma bulayıp iki taraflı kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. 
  • Patatesleri haşlayıp soyun ve ezerek püre haline getirin. Taze soğanları temizleyip doğrayın, maydanozu kıyın.
  • Patates, taze soğan, maydanoz, krem peynir, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. 
  • Patlıcan dilimlerinin uç kısımlarına patatesli karışımı paylaştırıp rulo şeklinde sarın.
  • Kalan taze soğanın yeşil saplarıyla ruloları bağlayın. Maydanozla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.