ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ PATATESLİ PATLICAN SARMA

PATATESLİ PATLICAN SARMA

4 Kişilik
Hazırlama 45 dakika
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli patlıcan sarma tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 kemer patlıcan 4

5 patates 2 kahve fincanı galeta unu 2 yumurta Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi 3 dal taze soğan 2 çorba kaşığı krem peynir 2 dal maydanoz Kızartma için sıvıyağ Tuz

  • karabiberSüsleme için: Birkaç maydanoz yaprağı 10

15 taze soğan sapı

Patatesli patlıcan sarma Nasıl Yapılır

Patlıcanları yıkayıp uzunlamasına dilimleyin. Acısını almak için tuzlu suda bekletip kurulayın. Bir kasede galeta unu, ceviz içi ve bir tutam tuzu karıştırın. Yumurtaları ayrı bir kasede çırpın. 

Sıvıyağı geniş bir tavada kızdırın. Patlıcan dilimlerini önce çırpılmış yumurtaya sonra galetalı karışıma bulayıp iki taraflı kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. 

Patatesleri haşlayıp soyun ve ezerek püre haline getirin. Taze soğanları temizleyip doğrayın, maydanozu kıyın. Patates, taze soğan, maydanoz, krem peynir, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. 

Patlıcan dilimlerinin uç kısımlarına patatesli karışımı paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Kalan taze soğanın yeşil saplarıyla ruloları bağlayın. Maydanozla süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.