ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ NARENCİYE VE FINDIK SOSLU PANCAR

Narenciye Ve Fındık Soslu Pancar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Narenciye Ve Fındık Soslu Pancar Tarifi İçin malzemeler

  • 5 pancar
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Deniz tuzu
  • Yarım limon ve portakal kabuğu
  • 250 gr fındık
  • 1 diş sarımsak
  • 1 avuç dolusu taze nane
  • Zeytinyağı

Narenciye Ve Fındık Soslu Pancar Nasıl Yapılır?

Enfes ve yaratıcı tariflerle sofralarınızı süsleyin. Kabuklu pancarların üzerine deniz tuzu ve karabiber serpin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 170 dereceye ayarlanmış fırında 1-1.5 saat pişirin. Yumuşayınca kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde kesin. Tuz ve zeytinyağıı üzerlerine gezdirip harmanlayın.

Limon ve portakal kabuklarını uzun ince şeritler halinde kesip fırınlayın. Dövülmüş fındık ve ince kıyılmış naneyle karıştırın. Dövülmüş sarımsak ve biraz zeytinyağı ekleyip hepsini birlikte harmanlayın. Zeytinyağı ve tuzla harmanladığınız pancarları tabağa dizip, üzerine sosu gezdirin. Bekletmeden servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!