ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ NAPOLİTEN SOSLU GNOCCHİ

Napoliten soslu gnocchi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Napoliten soslu gnocchi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg domates
  • 5 çarliston biber
  • 10 yaprak fesleğen
  • 2 dal taze kekik
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Gnocchi için

  • 1 kg patates
  • 250 gr parmesan
  • 1 yumurta
  • 300 gr un
  • Karabiber
  • Tuz

Napoliten soslu gnocchi Nasıl Yapılır

Domatesleri rendeleyin. Biberleri ince kıyın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Yağ hafif ısınınca sarımsak ve ince doğranmış soğanı ekleyip soteleyin. Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha soteleyin. Rendelenmiş domatesleri ilave edip, tuz, karabiber, kekik ile tatlandırın. Sos kendini çekince ocağı kapatıp ılınmaya bırakın. Diğer tarafta haşladığınız patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Derin bir kaba alıp yumurtaları ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını ekleyin. Unu azar azar ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle silindir şekli verin. İki parmak genişliğinde kesin. Tencerede suyu kaynatın. Tuz ve biraz zeytinyağı ilave edip gnocchi'leri suya atın. Suyun üzerine çıkıncaya kadar haşlayın. Sosu ocağa alıp tekrar ısıtın. Haşladığınız gnocchi’leri sosun içine aktarıp 2-3 dakika pişirin. Fesleğeni ilave edin. Parmesan peyniri serpip ocağı kapatın. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.