ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ MISIRLI BARBUNYA PİYAZI

Mısırlı Barbunya Piyazı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mısırlı Barbunya Piyazı Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr taze barbunya
  • 1 kırmızı soğan
  • 2 dal taze soğan
  • 5-6 dal maydanoz
  • 2 yumurta
  • 3 çorba kaşığı haşlanmış mısır
  • 10-12 siyah zeytin
  • 2 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Mısırlı Barbunya Piyazı Nasıl Yapılır?

  • Barbunyaları ayıklayıp yıkayın ve süzün. Bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin.
  • Tuz ilave edip orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzgece alıp soğuyuncaya kadar bekletin. 
  • Kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayıp bir tutam tuzla ovun. Maydanoz ve taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın.
  • Yumurtaları katı kıvamda haşlayın. Ilınınca kabuklarını soyup dilimleyin. 
  • Sarımsakları soyup ezin. Limonun suyunu sıkın. Zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, kırmızı toz biber ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp piyazın sosunu hazırlayın. 
  • Barbunyayı derin bir kaseye alın. Mısır, kırmızı soğan, taze soğan, maydanoz ve sosu ekleyip harmanlayın.
  • Yumurta dilimleri ve zeytinlerle süsleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, sade barbunya piyazı tarifine de göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!