ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ MISIRLI BARBUNYA PİYAZI

Mısırlı barbunya piyazı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mısırlı barbunya piyazı tarifi için malzemeler

  • 250 gr taze barbunya 1 kırmızı soğan 2 dal taze soğan 5-6 dal maydanoz 2 yumurta 3 çorba kaşığı haşlanmış mısır 10-12 siyah zeytin 2 diş sarımsak 4 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım limon Tuz
  • kırmızı tozbiber

Mısırlı barbunya piyazı Nasıl Yapılır

Barbunyaları ayıklayıp yıkayın ve süzün. Bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuz ilave edip orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzgece alıp soğuyuncaya kadar bekletin. 

Kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayıp bir tutam tuzla ovun. Maydanoz ve taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Yumurtaları katı kıvamda haşlayın. Ilınınca kabuklarını soyup dilimleyin. 

Sarımsakları soyup ezin. Limonun suyunu sıkın. Zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, kırmızı tozbiber ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp piyazın sosunu hazırlayın. 

Barbunyayı derin bir kaseye alın. Mısır, kırmızı soğan, taze soğan, maydanoz ve sosu ekleyip harmanlayın. Yumurta dilimleri ve zeytinlerle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.