ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ LEVREK DOLMA

Levrek Dolma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Levrek Dolma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 büyük boy levrek
  • 50 gr margarin
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 7-8 mantar
  • 2 domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • 3 çorba kaşığı süt kreması
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Levrek Dolma Nasıl Yapılır?

  • Levreği temizleyip fileto çıkarın. Bol suyla yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın.
  • Soğan ve sarımsağı soyup ince doğrayın. Domatesi soyup rendeleyin. Mantarları temizleyip dilimleyin. Maydanozu temizleyip kıyın. 
  • Margarini tavada eritin. Soğan, sarımsak ve dolmalık fıstıkları ekleyip pembeleştirin.
  • Mantarı ilave edip bıraktığı suyunu çekene kadar soteleyin. Domates, maydanoz, muskat, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. 
  • Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. İki parça levrek filetonun üzerine malzemeyi paylaştırıp yayın.
  • Kenarları üst üste gelecek ve malzeme görünmeyecek şekilde kapatın. Kat yerleri altta kalacak şekilde filetoları tepsiye alın.
  • Üzerlerine süt kreması döküp kaşarpeyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!