Levrek Dolma

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Levrek Dolma Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 büyük boy levrek
- 50 gr margarin
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 7-8 mantar
- 2 domates
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için:
- 3 çorba kaşığı süt kreması
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Levrek Dolma Nasıl Yapılır?
- Levreği temizleyip fileto çıkarın. Bol suyla yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın.
- Soğan ve sarımsağı soyup ince doğrayın. Domatesi soyup rendeleyin. Mantarları temizleyip dilimleyin. Maydanozu temizleyip kıyın.
- Margarini tavada eritin. Soğan, sarımsak ve dolmalık fıstıkları ekleyip pembeleştirin.
- Mantarı ilave edip bıraktığı suyunu çekene kadar soteleyin. Domates, maydanoz, muskat, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin.
- Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. İki parça levrek filetonun üzerine malzemeyi paylaştırıp yayın.
- Kenarları üst üste gelecek ve malzeme görünmeyecek şekilde kapatın. Kat yerleri altta kalacak şekilde filetoları tepsiye alın.
- Üzerlerine süt kreması döküp kaşarpeyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR