Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15258 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1413 Tarif
Diyet
4438 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2559 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1459 Tarif
Pratik Yemek
6860 Tarif
Salata ve Meze
1465 Tarif
Sos
503 Tarif
Tatlı
10118 Tarif
Yöresel
2063 Tarif
Popüler Tarifler
Pelmeni
Fırında Karışık Sebze
Anasayfa
Tarifler
Davet Yemekleri
Levrek Dolma
Levrek Dolma
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Sirkeli Mayasız Poğaça Tarifi
Tam Ölçülü Elmalı Kurabiye Tarifi
Unsuz Hafif Kek Tarifi
Mayasız Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi
Çilekli Rulo Pasta Tarifi
Mozaik Pasta Tarifi
Mutfakta, Evde Neden Karınca Olur? İşte 5 Ana Sebebi
Taste Atlas Dünyanın En İyi Soğuk Tatlısını Seçti: Türkiye İlk Sırada
Masterchef Sümeyye Şahin Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?
Masterchef Tunahan Onhan Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?
31 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren 18. Yarışmacı Belli Oldu!
Çayın Yanına En Çok Giden 10 Patatesli Nefis Tarif
Levrek Dolma için
Malzemeler
Malzemeler
1 büyük boy levrek
50 gr margarin
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
7-8 mantar
2 domates
Yarım demet maydanoz
Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
3 çorba kaşığı süt kreması
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Levrek Dolma
Nasıl Yapılır
Levreği temizleyip fileto çıkarın. Bol suyla yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın.
Soğan ve sarımsağı soyup ince doğrayın. Domatesi soyup rendeleyin. Mantarları temizleyip dilimleyin. Maydanozu temizleyip kıyın.
Margarini tavada eritin. Soğan, sarımsak ve dolmalık fıstıkları ekleyip pembeleştirin.
Mantarı ilave edip bıraktığı suyunu çekene kadar soteleyin. Domates, maydanoz, muskat, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. İki parça levrek filetonun üzerine malzemeyi paylaştırıp yayın.
Kenarları üst üste gelecek ve malzeme görünmeyecek şekilde kapatın. Kat yerleri altta kalacak şekilde filetoları tepsiye alın.
Üzerlerine süt kreması döküp kaşarpeyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Balık Yemekleri
Dolma Tarifleri
Levrek Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Davet Sofrası Tarifleri
120 Dakika
Havyarlı Fava
Davet Sofrası Tarifleri
125 Dakika
Kavun Sorbe
Davet Sofrası Tarifleri
90 Dakika
Kabak Çiçeği Tempura
Davet Sofrası Tarifleri
180 Dakika
Ahtapot Yahni
Davet Sofrası Tarifleri
35 Dakika
Domates Carpaccio
Davet Sofrası Tarifleri
35 Dakika
Karides Kokteyl
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.