Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14547 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1321 Tarif
Diyet
4419 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2407 Tarif
Hafif Yemekler
55 Tarif
İçecek
1420 Tarif
Pratik Yemek
5791 Tarif
Salata ve Meze
1370 Tarif
Sos
478 Tarif
Tatlı
9234 Tarif
Yöresel
2012 Tarif
Popüler Tarifler
Fırında Patates Dolması
Ceviz Reçeli
Anasayfa
Tarifler
Davet Yemekleri
Levrek Dolma
Levrek Dolma
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Üç Malzemeli Un Kurabiyesi
Yumurtasız Tiramisu
Yoğurtlu Kurabiye
Üç Malzemeli Kurabiye
Kabartma Tozlu Krep
Pastane Tuzlusu
Tepsi Kebabı Yapmanın 7 Püf Noktası
Pişen Kekin Çökmemesi İçin Ne Yapmalı?
Krebe Kabartma Tozu Yerine Ne Kullanılır?
Filizlenen Gıdalar Tüketilir Mi?
Reyhan Şerbetinin Yapımı ve Püf Noktaları
Velibah Yapmanın Püf Noktaları
Levrek Dolma için
Malzemeler
Malzemeler
1 büyük boy levrek
50 gr margarin
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
7-8 mantar
2 domates
Yarım demet maydanoz
Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
3 çorba kaşığı süt kreması
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Levrek Dolma
Nasıl Yapılır
Levreği temizleyip fileto çıkarın. Bol suyla yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın.
Soğan ve sarımsağı soyup ince doğrayın. Domatesi soyup rendeleyin. Mantarları temizleyip dilimleyin. Maydanozu temizleyip kıyın.
Margarini tavada eritin. Soğan, sarımsak ve dolmalık fıstıkları ekleyip pembeleştirin.
Mantarı ilave edip bıraktığı suyunu çekene kadar soteleyin. Domates, maydanoz, muskat, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. İki parça levrek filetonun üzerine malzemeyi paylaştırıp yayın.
Kenarları üst üste gelecek ve malzeme görünmeyecek şekilde kapatın. Kat yerleri altta kalacak şekilde filetoları tepsiye alın.
Üzerlerine süt kreması döküp kaşarpeyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Balık Yemekleri
Dolma Tarifleri
Levrek Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Davet Sofrası Tarifleri
120 Dakika
Havyarlı Fava
Davet Sofrası Tarifleri
125 Dakika
Kavun Sorbe
Davet Sofrası Tarifleri
90 Dakika
Kabak Çiçeği Tempura
Davet Sofrası Tarifleri
180 Dakika
Ahtapot Yahni
Davet Sofrası Tarifleri
35 Dakika
Domates Carpaccio
Davet Sofrası Tarifleri
35 Dakika
Karides Kokteyl
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.