ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ KONA HELVASI

Kona helvası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kona helvası tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı irmikYarım su bardağı sıvıyağ50 gr dolmalık fıstık1 litre süt3 su bardağı tozşekerYarım çay bardağı gülsuyu1 çorba kaşığı tarçın1 çorba kaşığı hindistancevizi

Kona helvası Nasıl Yapılır

Fıstığı sıvıyağda kavurun. İrmiği ekleyip 15 dakika daha kavurun ve tencereyi ocaktan alın. 

Ayrı bir kapta süt, şeker ve gülsuyunu karıştırarak ısıtın. İrmiğin bulunduğu tencereyi tekrar ocağa alın. Sütlü karışımı azar azar ekleyip karıştırarak pişirin. İrmik sütlü karışımı iyice çektikten sonra tencereyi ocaktan alın. 

Helvayı servis tabağına alıp üzerini kaşıkla düzleyin. Tarçın ve hindistancevizi serpin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.