ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ KESTANELİ KUP

KESTANELİ KUP

4 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli kup tarifi için malzemeler
  • 600 gr kestane 1 çorba kaşığı kakao 2 çorba kaşığı pudra şekeri 1 tatlı kaşığı likör 1.5 su bardağı çırpılmış süt kreması Süsleme için: Çırpılmış kremşanti Kakako
Kestaneli kup Nasıl Yapılır

Kestanelerin kabuğunu bıçakla çizin. Bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave ederek yaklaşık 40 dakika haşlayın. Kestaneleri soyup robotta püre haline getirin.

Kakao, 2 çorba kaşığı pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı likör ve çırpılmış süt kremasını kestane püresine ekleyin. Robotun orta devir hızında 1 dakika kadar karıştırın.

Hazırladığınız kestaneli kremayı kaşık kaşık alarak sıkma torbasına doldurun. Buzdolabına alıp yarım saaat kadar bekletin. 4 tane servis kupunu buzdolabına alıp soğutun.

Krema sıkma torbasını buzdolabından alın. Yıldız uç kullanarak kremayı, soğuk kuplara sıkarak paylaştırın. Çırpılmış soğuk kremşanti ve kakao ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.