ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ KESTANELİ KUP

Kestaneli Kup

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kestaneli Kup Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gr kestane
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı likör
  • 1.5 su bardağı çırpılmış süt kreması

Süsleme için:

  • Çırpılmış kremşanti
  • Kakako

Kestaneli Kup Nasıl Yapılır?

Kestanelerin kabuğunu bıçakla çizin. Bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave ederek yaklaşık 40 dakika haşlayın. Kestaneleri soyup robotta püre haline getirin.

Kakao, 2 çorba kaşığı pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı likör ve çırpılmış süt kremasını kestane püresine ekleyin. Robotun orta devir hızında 1 dakika kadar karıştırın.

Hazırladığınız kestaneli kremayı kaşık kaşık alarak sıkma torbasına doldurun. Buzdolabına alıp yarım saaat kadar bekletin. 4 tane servis kupunu buzdolabına alıp soğutun.

Krema sıkma torbasını buzdolabından alın. Yıldız uç kullanarak kremayı, soğuk kuplara sıkarak paylaştırın. Çırpılmış soğuk kremşanti ve kakao ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!