ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ KALLİLİ KÖFTE

Kallili köfte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kallili köfte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 100 gr kıyma(2 kere çekilmiş dana koyun eti karışımı)
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı kırmızı pulbiber
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ

İç malzeme

  • 100 gr koyun kıyması
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 diş karanfil
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • Tuz

Tarhana çorbası için

  • 3 çorba kaşığı tarhana
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

Kallili köfte Nasıl Yapılır


Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Soğanları soyup kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Bulgurun üzerine sıcak su döküp suyunu tamamen çekene kadar bekletin. Bulguru geniş bir tepsiye alın. Domates ve biber salçaları, tuz, sarımsak, pulbiber ve soğanın yarısını ilave edip yoğurun. 2 kere çekilmiş kıymayı azar azar bulgura yedirerek yoğurun. Yumurta ve nişastayı ekleyip tekrar yoğurun.

Karanfilleri havanda ezin. Tavada sıvıyağı kızdırıp koyun kıymasını kavurun. Ceviz, tuz, karanfil ve tarçını ekleyip karıştırın. Tavayı ocaktan alın.

Bulgurlu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp yassılaştırın. Ortalarına birer çay kaşığı iç malzeme yerleştirip tekrar yuvarlayın.

Tarhanayı ıslatıp 15 dakika beklettikten sonra tencereye alın. 2 bardak su ve tuz ilave ederek 10 dakika kaynatın. Köfteleri ekleyip 15 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.