ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ HAVUÇ LOKUMU

> HAVUÇ LOKUMU
8 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuç lokumu tarifi için malzemeler
  • 4 iri havuç
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket (200 gr) petibör bisküvi
  • 1 su bardağı hindistancevizi
Havuç lokumu Nasıl Yapılır


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Havuçları temizleyip rendeleyin. Tencereye alıp tozşekeri ilave edin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın.

Bisküviyi robotta ufalayın. Havuçlu karışıma bisküvi, ceviz ve tarçını ekleyip iyice karıştırın.

Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.  Hindistancevizine bulayıp düz bir tepsiye dizin. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra küçük kağıt kalıplara yerleştirin ve servis tabağına dizin.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.