ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ HAREM TATLISI

Harem tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Harem tatlısı tarifi için malzemeler

  • 1 kg kuru kayısı 2 çay bardağı pirinç 1.5 su bardağı çekilmiş ceviziçi 2 kahve fincanı kuru üzüm 2 diş karanfil 1 çay kaşığı tarçın 3 kahve fincanı tozşeker 1 su bardağı su Süsleme için: 100 gr kaymak 3 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı

Harem tatlısı Nasıl Yapılır

Kayısıları yıkayıp tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip 5 dakika haşlayın ve süzün. Pirinci yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Üzümü ılık suda bekletip süzün. 

Karanfilleri havanda ezerek toz haline getirin. Haşlanmış pirinci derin bir kaseye alın. Karanfil, ceviziçi, üzüm, tarçın ve bir çorba kaşığı tozşeker ekleyip karıştırın. 

Kayısıları ikiye açıp içlerini hazırladığınız pirinçli karışımla doldurun. Hazırladığınız kayısı dolmalarını hafifçe yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 

Su ve kalan tozşekeri kaynatıp tepsiye dökün. Orta ısılı fırında 5-10 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına alın. Kaymak ve dilerseniz antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.
Şefin Yorumu : SOFRALARIN BAŞTACI
Osmanlı sofrasının süsü sayılan tatlıların lezzeti ve çok çeşitliliği dünyaca biliniyor. Çeşitli helvalar, kuruyemişli, kaymaklı ve sütlü tatlılar, özellikle Türk lokumu ve baklava günümüzde de yabancıların beğenisini topluyor.
Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.