Harem Tatlısı

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Harem Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Harem Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 kg kuru kayısı
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 1.5 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 2 kahve fincanı kuru üzüm
  • 2 diş karanfil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 1 su bardağı su

Süsleme için:

  • 100 gr kaymak
  • 3 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı
Harem Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Kayısıları yıkayıp tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip 5 dakika haşlayın ve süzün. Pirinci yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Üzümü ılık suda bekletip süzün. 
  2. Karanfilleri havanda ezerek toz haline getirin. Haşlanmış pirinci derin bir kaseye alın. Karanfil, ceviziçi, üzüm, tarçın ve bir çorba kaşığı tozşeker ekleyip karıştırın. 
  3. Kayısıları ikiye açıp içlerini hazırladığınız pirinçli karışımla doldurun. Hazırladığınız kayısı dolmalarını hafifçe yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 
  4. Su ve kalan tozşekeri kaynatıp tepsiye dökün. Orta ısılı fırında 5-10 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına alın. Kaymak ve dilerseniz antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.
    Şefin Yorumu : Osmanlı sofrasının süsü sayılan tatlıların lezzeti ve çok çeşitliliği dünyaca biliniyor. Çeşitli helvalar, kuruyemişli, kaymaklı ve sütlü tatlılar, özellikle Türk lokumu ve baklava günümüzde de yabancıların beğenisini topluyor.
    Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo