Erikli Pilav

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Erikli Pilav Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 3 su bardağı su
- 300 gr kuru erik
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı margarin
- 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
- Yarım çay bardağı soyulmuş badem
- Yarım çay bardağı soyulmuş antep fıstığı
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tutam tarçın
- Tuz
Hamur için:
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1.5 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı su
- 1 tutam tuz
Erikli Pilav Nasıl Yapılır?
- Erikleri üzerini örtecek kadar suyla birlikte tencereye alın. Tozşeker ve 1 kaşık margarini ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Suyunu süzüp soğuyunca çekirdeklerini çıkarın.
- Kalan margarini tencerede eritip pirinci kavurun. 3 bardak su ve tuz ekleyin. Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Badem ve fıstığı teflon tavada 1 tatlı kaşığı sıvı yağla birlikte kavurup pilava ekleyin. Tarçın ve yenibahar serpip harmanlayın. Üzerini kağıt havlu ile örtüp demlendirin.
- Hamur için; yumurta, zeytinyağı, un, su ve tuzu karıştırıp yoğurun. Hamuru 30 santim çapında açıp orta kısmında yüzükle küçük daireler kesin.
- 15 cm çapındaki yuvarlak kek kalıbını yağlayıp hazırladığınız hamuru kenarları dışa taşacak şekilde yayın.
- Deliklerin üzerine birer erik yerleştirin. Kalan eriği pilavla harmanlayıp hamurun üzerine yayın. Hamurun kenarlarını üzerine kapatın.
- Hamurun üzerine sıvıyağ sürüp sıcak fırında kızarıncaya kadar pişirin servis tabağına ters çevirip çıkarın. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, kayısılı ve erikli pilav tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR