Düdüklüde Kuzu İncik Tandır

Düdüklüde Kuzu İncik Tandır
22 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Düdüklüde Kuzu İncik Tandır için

Malzemeler

  • 6 kuzu incik
  • 2 havuç
  • 1 soğan
  • 3 mantar
  • 2 domates
  • 4-5 sivri biber
  • 2-3 defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 5 su bardağı su
  • Yarım paket margarin
  • Tuz
Düdüklüde Kuzu İncik Tandır

Nasıl Yapılır

  1. Havuçları temizleyip verev halkalar halinde doğrayın. Soğanı irice kıyın. 
  2. Kuzu incikleri düdüklü tencereye dizip havuç, soğan ve defne yapraklarını ilave edin.
  3. Karabiber taneleri, tuz, su ve margarini ekleyin. Kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. 
  4. Domatesleri halka halka dilimleyin, sivribiberleri ve mantarları temizleyin. Düdüklü tencereyi açın.
  5. Defne yapraklarını çıkarıp domates, mantar ve biberleri ekleyin. Etler suyunu çekip dibindeki yağla kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo