ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ DÜDÜKLÜDE KUZU İNCİK TANDIR

Düdüklüde Kuzu İncik Tandır

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Düdüklüde Kuzu İncik Tandır Tarifi İçin malzemeler

  • 6 kuzu incik
  • 2 havuç
  • 1 soğan
  • 3 mantar
  • 2 domates
  • 4-5 sivri biber
  • 2-3 defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 5 su bardağı su
  • Yarım paket margarin
  • Tuz

Düdüklüde Kuzu İncik Tandır Nasıl Yapılır?

  • Havuçları temizleyip verev halkalar halinde doğrayın. Soğanı irice kıyın. 
  • Kuzu incikleri düdüklü tencereye dizip havuç, soğan ve defne yapraklarını ilave edin.
  • Karabiber taneleri, tuz, su ve margarini ekleyin. Kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. 
  • Domatesleri halka halka dilimleyin, sivribiberleri ve mantarları temizleyin. Düdüklü tencereyi açın.
  • Defne yapraklarını çıkarıp domates, mantar ve biberleri ekleyin. Etler suyunu çekip dibindeki yağla kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!