Çikolata Soslu Meyve Kup

Çikolata Soslu Meyve Kup
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Çikolata Soslu Meyve Kup için

Malzemeler

  • 200 gr sade çikolata
  • 1.5 su bardağı süt kreması
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 4 yumurta sarısı
  • 3 armut
  • 3 muz
  • 3 kivi
  • Yarım kase çilek
  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
  • 3 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı
  • 1 çay bardağı muz likörü (veya limon suyu)

Süslemek için:

  • Çırpılmış krem şanti
  • 1 tatlı kaşığı çekilmiş Antep fıstığı
Çikolata Soslu Meyve Kup

Nasıl Yapılır

  1. Çikolatayı rendeleyin. Yarım su bardağı süt kremasını buzdolabında soğutun. Kalan süt kremasını kısık ateşte ılıtın.
  2. Ilık kremanın yarısını bir kaba alıp rendelenmiş çikolata ile karıştırın. 
  3. Kalan ılık süt kremasına, tozşeker ve yumurta sarılarını ekleyip mikserle çırpın. Kısık ateşte 3-4 dakika karıştırarak pişirin.
  4. Çikolatalı kremaya ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. 
  5. Armut, muz, kivi ve çilekleri temizleyip küp şeklinde doğrayın. Derin bir kaba alıp hindistancevizi rendesi ve likörü ilave edin.
  6. 30 dakika bekletin. Antep fıstığını soğuk süt kremasına ekleyip çırpın. 
  7. Meyveli karışımın yarısını servis kuplarına paylaştırın. Fıstıklı kremayı da paylaştırıp kalan meyveli karışımı ilave edin.
  8. Çikolatalı kremayı paylaştırın. Krem şanti ve fıstıkla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo