ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ CEVİZLİ SARMA KADAYIF

Cevizli Sarma Kadayıf

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cevizli Sarma Kadayıf Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr tel kadayıf
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 150 gr tereyağı
  • Şerbet için:
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 25 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Süsleme için:

  • 8-10 adet yarım ceviz içi

Cevizli Sarma Kadayıf Nasıl Yapılır?

  • Çekilmiş ceviz içine tarçın ekleyip karıştırın. Kadayıfı tutamlar halinde ayırarak 8 eşit parçaya bölün.
  • Her parçayı çay tabağı büyüklüğünde yayıp ortalarına tarçınlı ceviz içini paylaştırın. Kadayıfları rulo yaparak sarıp yağlanmış fırın kalıbına yerleştirin. 
  • Tereyağını eritip her kadayıf parçasının üzerine 1-2 kaşık yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kadayıflar pembeleşene kadar pişirin.
  • Toz şekerle suyu bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra 25 gr tereyağı ilave edin. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve şerbeti ocaktan alın. 
  • Kadayıfı fırından alıp sıcak şerbeti hemen üzerine gezdirin. Şerbetini çekip soğuduktan sonra kadayıf sarmalarını yarım cevizlerle süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!