CEVİZLİ SARMA KADAYIF

6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli sarma kadayıf tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 300 gr tel kadayıf1 su bardağı çekilmiş ceviz içi1 çay kaşığı tarçın150 gr tereyağıŞerbet için:2 su bardağı su2 su bardağı tozşeker25 gr tereyağı1 çay kaşığı limonsuyuSüsleme için:8

10 adet yarım ceviz içi

Cevizli sarma kadayıf hazırlanışı

Çekilmiş ceviz içine tarçın ekleyip karıştırın. Kadayıfı tutamlar halinde ayırarak 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı çay tabağı büyüklüğünde yayıp ortalarına tarçınlı ceviz içini paylaştırın. Kadayıfları rulo yaparak sarıp yağlanmış fırın kalıbına yerleştirin. 

Tereyağını eritip her kadayıf parçasının üzerine 1-2 kaşık yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kadayıflar pembeleşene kadar pişirin.

Tozşekerle suyu bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra 25 gr tereyağı ilave edin. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve şerbeti ocaktan alın. 

Kadayıfı fırından alıp sıcak şerbeti hemen üzerine gezdirin. Şerbetini çekip soğuduktan sonra kadayıf sarmalarını yarım cevizlerle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!