ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ BAHARAT SOSLU MISIRLI ANTRE

BAHARAT SOSLU MISIRLI ANTRE

4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baharat soslu mısırlı antre tarifi için malzemeler
  • 2 pırasa250 gr konserve mısır1 yumurta1 yumurta akıYarım su bardağı süt4 çorba kaşığı un1 çay kaşığı toz maya2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri1 çorba kaşığı zeytinyağı1 çorba kaşığı galeta unuTuz
  • biberSos için:Yarım su bardağı tavuk suyu2 çorba kaşığı zeytinyağı1 çorba kaşığı hardal1 çorba kaşığı limon suyuYarım çorba kaşığı sirke2 çorba kaşığı karışık baharat (kekik
  • nane
  • adaçayı
  • fesleğen
  • biberiye ve kıyılmış maydanoz)
Baharat soslu mısırlı antre Nasıl Yapılır

Sos için gereken malzemeleri bir kavanoza alıp ağzını kapatın ve çalkalayıp buzdolabına koyun. Pırasaları temizleyip halkalar halinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp pırasayı ekleyin ve orta ateşte 5-6 dakika sote edin.

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yumurta, yumurta akı, süt, un, maya, mısır ve peyniri derin bir kapta karıştırın. Sufle kalıbını hafifçe yağlayıp galeta unu serpin. Mısırlı karışımın yarısını kalıba dökün.

Mısırlı karışımın üzerine pırasayı ilave edin. Kalan karışımı üzerine ekleyip önceden ısıtılmış fırında benmari usulü yaklaşık 40 dakika pişirin. Benmariden alıp tekrar fırına vererek 20 dakika daha pişirin.

Kalıbı fırından alıp soğumaya bırakın. Turtayı düz bir servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Hazırladığınız kavanozdaki baharatlı sosu dolaptan alıp tekrar çalkalayın ve mısırlı turtanın üzerine kaşık kaşık gezdirip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.