ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ AZERBAYCAN PİLAVI

AZERBAYCAN PİLAVI

6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Azerbaycan pilavı tarifi için malzemeler
  • 3 su bardağı pirinç3 su bardağı su2 çorba kaşığı sıvıyağ150 gr kuru iç bakla200 gr konserve bezelye1 çorba kaşığı sıvıyağYarım demet dereotuTuz
Azerbaycan pilavı Nasıl Yapılır

Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. İç baklayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Bezelyenin suyunu süzün.

Sıvıyağı tencerede kızdırıp pirinci kavurun. Suyunu ilave edip kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ateşten alıp bakla, bezelye, kıyılmış dereotu ve tuz ekleyip harmanlayın. Üzerini kâğıt havlu ile örtüp 10 dakika demlendirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.