ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ YABAN MERSİNLİ BİSKÜVİ

Yaban Mersinli Bisküvi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yaban Mersinli Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

  • 115 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 150 gr yaban mersini

Yaban Mersinli Bisküvi Nasıl Yapılır?

Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve şekeri büyük bir cam kasede çatalla çırpın. Pekmez, yumurta, tuz, vanilya, kabartma tozu ve unu ilave ederek karıştırmaya bir kaşıkla devam edin. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Hamurdan 2 yemek kaşığı dolusu harcı yağlı kağıdın üzerine ekleyin. Tüm harcı bu şekilde tepsiye alın (hamur pişerken çok yayılacağı için hamur parçalarını aralıklı biçimde dizin). Üzerlerine yaban mersinlerini hafifçe batırarak paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Not: Fırından çıktıktan sonra yumuşak olan kurabiyeler soğudukça sertleşecektir.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!