Tuzlu Helva

Tuzlu Helva
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tuzlu Helva için

Malzemeler

  • 200 gram tuzlu tereyağı
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı susam
Tuzlu Helva

Nasıl Yapılır

Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Tereyağını tencerede eritip köpürmeye başlayınca unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Suyu azar azar ilave edip 5 dakika daha kavurun.

Hazırladığınız helvayı bir fırın tepsisine alıp üzerini bir kaşıkla düzleyin. Susam serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo