Tuzlu Helva

Tuzlu Helva
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Tuzlu Helva için

Malzemeler

  • 200 gram tuzlu tereyağı
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı susam
Tuzlu Helva

Nasıl Yapılır

Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Tereyağını tencerede eritip köpürmeye başlayınca unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Suyu azar azar ilave edip 5 dakika daha kavurun.

Hazırladığınız helvayı bir fırın tepsisine alıp üzerini bir kaşıkla düzleyin. Susam serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo