ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ TAZE OTLU YULAFLI BİSKÜVİ

TAZE OTLU YULAFLI BİSKÜVİ

Taze otlu yulaflı bisküvi
10 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze otlu yulaflı bisküvi tarifi için malzemeler
  • 175 g un
  • 175 g yulaf ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 75 g tereyağı
  • 7-8 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze kekik
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış biberiye

Üzeri için

  • Yumurta akı
  • Ay çekirdeği içi
Taze otlu yulaflı bisküvi Nasıl Yapılır

  • Un, yulaf ezmesi, tuz, karbonat, kekik ve yumuşak tereyağını bir yoğurma kabına alarak karıştırın. Soğuk suyu ekleyip yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru hafif unlanmış zemine alarak merdane yardımıyla açın. İstediğiniz boyutta bir kurabiye kalıbıyla keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın.
  • Yumurta akını hafif çırpın ve bir fırça yardımıyla bisküvilerin üzerine sürün. Ay çekirdeği içlerini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp ılındıktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!