Taze Otlu Yulaflı Bisküvi

Taze Otlu Yulaflı Bisküvi
12 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Taze Otlu Yulaflı Bisküvi için

Malzemeler

  • 175 g un
  • 175 g yulaf ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 75 g tereyağı
  • 7-8 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze kekik
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış biberiye

Üzeri için

  • Yumurta akı
  • Ay çekirdeği içi
Taze Otlu Yulaflı Bisküvi

Nasıl Yapılır

  1. Un, yulaf ezmesi, tuz, karbonat, kekik ve yumuşak tereyağını bir yoğurma kabına alarak karıştırın. Soğuk suyu ekleyip yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru hafif unlanmış zemine alarak merdane yardımıyla açın. İstediğiniz boyutta bir kurabiye kalıbıyla keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın.
  2. Yumurta akını hafif çırpın ve bir fırça yardımıyla bisküvilerin üzerine sürün. Ay çekirdeği içlerini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp ılındıktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo