Sütlü Ay Kurabiyesi

Sütlü Ay Kurabiyesi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sütlü Ay Kurabiyesi için

Malzemeler

  • 360 ml YÖRSAN Süt
  • 15 ml ayçiçeği yağı
  • 20 gr yaş maya
  • 10 gr toz şeker
  • 2 yumurta
  • 250 gr un
  • 20 gr YÖRSAN Tereyağı
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Tuz
Sütlü Ay Kurabiyesi

Nasıl Yapılır

Süt ve ayçiçeği yağını büyük bir kaseye alın. Yaş mayayı ekleyip karıştırın. Maya iyice eridikten sonra şekeri ekleyip karıştırın. Yumurtalar, tuz, un ve tereyağını ekleyip yoğurun. Hamuru yarım saat oda ısısında bekletin. Dilediğiniz miktarda endelenmiş beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu bir kapta harmanlayın. Hamurdan bezeler koparıp yuvarlak açın. İçlerine peynirli harçtan paylaştırıp rulo şeklinde sarın ve ay şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo