ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ SÜTLÜ AY KURABİYESİ

Sütlü Ay Kurabiyesi

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sütlü Ay Kurabiyesi Tarifi İçin malzemeler

  • 360 ml YÖRSAN Süt
  • 15 ml ayçiçeği yağı
  • 20 gr yaş maya
  • 10 gr toz şeker
  • 2 yumurta
  • 250 gr un
  • 20 gr YÖRSAN Tereyağı
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Tuz

Sütlü Ay Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Süt ve ayçiçeği yağını büyük bir kaseye alın. Yaş mayayı ekleyip karıştırın. Maya iyice eridikten sonra şekeri ekleyip karıştırın. Yumurtalar, tuz, un ve tereyağını ekleyip yoğurun. Hamuru yarım saat oda ısısında bekletin. Dilediğiniz miktarda endelenmiş beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu bir kapta harmanlayın. Hamurdan bezeler koparıp yuvarlak açın. İçlerine peynirli harçtan paylaştırıp rulo şeklinde sarın ve ay şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!