Süslü Ekler

Süslü Ekler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Süslü Ekler için

Malzemeler

Hamuru için

  • 150 ml süt
  • 100 gr tereyağı
  • 150 ml su
  • 200 gr un
  • 4 yumurta (hafif çırpılmış)

Dolgusu için

  • 200 ml süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 200 ml krema
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası

Üzeri için

  • 400 gr beyaz çikolata
  • Süsleme şekerleri
  • Renkli jel gıda boyaları
Süslü Ekler

Nasıl Yapılır

Hamur için sütü ısıtın. Tereyağı ve suyu ekleyip tereyağı eriyinceye kadar bekletin. Karışım kaynayınca ocaktan alıp un ve bir tutam tuz ekleyin, tahta kaşıkla karıştırın. 5 dakika soğumaya bırakın. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın ve düz uçlu sıkma torbasına doldurun. Dolgusu için sütü sos tenceresine alıp kaynatın. Yumurta sarıları, şeker, nişasta ve unu bir kapta çırpıp süte ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabında bekletin. Fırını 220 dereceye ayarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine 8-10 cm uzunluğunda hamurlar sıkın ve tepsiyi fırına yerleştirin. 5 dakika pişirdikten sonra fırın ısısını 200 dereceye düşürün ve 10 dakika daha pişmeye bırakın. Soğumaya bırakın. Hazırladığınız dolguya krema ekleyip mikserle çırpın. Kremayı düz uçlu sıkma torbasına doldurun ve hamurların alt kısmından batırarak içlerine sıkın. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Kaselere paylaştırıp jel boyalar ile renklendirin ve eklerlerin üst kısmını çikolataya batırın. Üzerini şekerler ile süsleyerek servis yapın.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo