ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PIRASALI MISIR EKMEĞİ

Pırasalı mısır ekmeği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat 30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pırasalı mısır ekmeği tarifi için malzemeler

  • 500 gr pırasa
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 su bardağı mısır unu
  • 9 yemek kaşığı buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 yumurta
  • 1.5 su bardağı süt

Pırasalı mısır ekmeği Nasıl Yapılır

Fırını 220 dereceye ayarlayın. Pırasanın yeşil kısımlarını ayırıp beyaz kısımlarını ince dilimleyin. Pırasayı yarım çay bardağı zeytinyağı ile soteleyip soğumaya bırakın. Mısır unu, un, karbonat ve tuzu çukur bir kapta karıştırın. Yumurta ile sütü çatalla çırpıp, karışıma ilave edin. Miskerle pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Soğuyan pırasayı ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına aktarıp fırında 40-45 dakika pişirin. Üzeri kızarınca tahta çubukla pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmediyse üzerine yağlı kağıt örterek içi iyice pişinceye kadar pişirin. Fırından çıkarıp bir süre dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, Karadeniz usulü mısır ekmeği tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.