Patatesli Pay

Patatesli Pay
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Patatesli Pay için

Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı galeta unu
  • 4 dilim jambon
  • 2 dilim çedar peyniri
  • 1 domates
  • 2 haşlanmış katı yumurta

Üzeri için

  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 2 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
Patatesli Pay

Nasıl Yapılır

  1. Patateslerin üzerindeki tozlar gidene kadar bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklarını soyup püre yapın.
  2. Patates, yumurta sarıları, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırarak hamur haline getirin.
  3. 20 santim çapında yuvarlak bir kalıbın içini yağlayın. Kalıbın tabanına ve kenarlarına galeta unu serpin. Hamurun yarısını kalıba yayın.
  4. Haşlanmış yumurtaları dilimleyin. Jambonları küçük doğrayın. Domatesi incecik dilimleyin. Sırasıyla jambon, çedar peyniri, domates, katı yumurtaları hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru da kalıbın büyüklüğünde açıp malzemenin üzerine yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız payın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  6. Sıcak fırında 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Servis tabağına alıp sıcak ya da ılık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo