ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PATATESLİ PAY

Patatesli pay

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli pay tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı galeta unu
  • 4 dilim jambon
  • 2 dilim çedar peyniri
  • 1 domates
  • 2 haşlanmış katı yumurta

Üzeri için

  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 2 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz

Patatesli pay Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi pay tarifleri çok ilgi görüyor...

Patateslerin üzerindeki tozlar gidene kadar bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Patatesleri
yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklarını soyup püre yapın.

Patates, yumurta sarıları, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırarak hamur haline getirin.20 santim çapında yuvarlak bir kalıbın içini yağlayın. Kalıbın tabanına ve kenarlarına galeta unu serpin. Hamurun yarısını kalıba yayın.

Haşlanmış yumurtaları dilimleyin. Jambonları küçük doğrayın. Domatesi incecik dilimleyin. Sırasıyla jambon, çedar peyniri,
domates, katı yumurtaları hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru da kalıbın büyüklüğünde açıp malzemenin üzerine yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız payın üzerine rendelenmiş kaşarpeyniri
serpin. Sıcak fırında 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Servis tabağına
alıp sıcak ya da ılık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.