ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ NİŞASTALI PASTANE POĞAÇASI

Nişastalı pastane poğaçası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nişastalı pastane poğaçası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • 1.5 tatlı kaşığı instant maya
  • 4 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için

  • 200 gr lor peyniri
  • Maydanoz

Üzeri için

  • Haşhaş

Nişastalı pastane poğaçası Nasıl Yapılır

Unu ve nişastayı yoğurma kabına alın ve ortasını çukur şeklinde açın. Yumurta, zeytinyağı, süt, maya, tuz ve şekeri ekleyip yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda açıp içine kıyılmış maydanozlu peynirli karışımdan koyup kapatın. Hamura uzun şekil verin. Kapattığınız kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üst kısmına bıçak yardımıyla çizikler yapın. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile karıştırdığınız yumurta sarısını üzerine sürüp haşhaş serpin. Yeniden mayalanmaya bırakın. Dinlenen hamurları 190 dereceye ayarlı soğuk fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.