ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ MERENGLİ KAKAOLU PASTA

Merengli kakaolu pasta

Merengli kakaolu pasta

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Merengli kakaolu pasta tarifi için malzemeler

  • 3 yumurta ile mereng (Bkz. beze tarifi)
  • 100 g tatlandırıcılı kurabiye
  • 20 g tereyağı (Erimiş)
  • 200 g labne
  • 50 ml agave veya bal
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Çilek veya frambuaz
  • 15 cm çapında yuvarlak çelik kap
  • Pürmüz

Merengli kakaolu pasta Nasıl Yapılır

  • Çelik kabın içine şeffaf streç döşeyin. Labne, agave ve kakaoyu çırpın, içine doğranmış meyveleri ekleyin.
  • Kurabiyeyi rondodan geçirin, erimiş tereyağı ile karıştırın.
  • Kalıba labneli karışımı boşaltın üstünü kurabiye ile kaplayın ve düzeltin. Bu şekilde en az 5 saat buzdolabında bekletin.
  • Merengi hazırlayın. Pastanın üzerine tabak kapatıp ters çevirerek kalıptan çıkartın. Üzerini (Yuvarlak tarafını) mereng ile kaplayın ve kaşığın altıyla gelişi güzel şekiller yapın. Pürmüz ile yakın ve servise kadar buzdolabına kaldırın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.