ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ LİMONLU BAR

Limonlu bar

Limonlu bar

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu bar tarifi için malzemeler

Kurabiye hamuru için

  • 1 su bardağı un
  • 120 gr tereyağı
  • ¼ su bardağı pudra şeker
  • 1 paket vanilya

Limonlu dolgu için

  • 2 yumurta
  • 2 limonun suyu
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un

Üzeri için

  • Pudra şeker
  • Nane yaprakları

Limonlu bar Nasıl Yapılır

Tereyağını bir kaba alıp çırpın. Pudra şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. Un ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpın. Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Karışımı tepsinin içine dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Limonlu dolgu için, yumurtaları ve şekeri şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Üzerine limon suyu ve rendelenmiş limon kabuklarını ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak unu ilave edip iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız barın üzerine döküp tekrar fırına verin. Fırının ısısını 140 dereceye düşürün. Yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın. İstediğiniz büyüklükte kesin. Üzerini pudra şeker ve nane yapraklarıyla süsleyin. Servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:37:52

çok güzel

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.