ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ LİMON KREMALI BİSKÜVİ

Limon Kremalı Bisküvi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limon Kremalı Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 1 paket vanilya
  • 80 gr pudra şekeri
  • 225 gr un
  • 75 gr mısır nişastası

Limonlu krema için

  • 4 limon
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 125 gr tereyağı (oda ısısında)

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Limon Kremalı Bisküvi Nasıl Yapılır?

  • Limonlu krema için limonların kabuklarını ince rendeleyip suyunu sıkın. Yumurtaları ve vanilyayı sos tenceresine alıp iyice çırpın.
  • Şeker, limon suyu, nişasta ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak 9-10 dakika pişirin.
  • Tereyağını ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp 3 dakika çırpın ve soğumaya bırakın. Fırını 160 dereceye ayarlayın.
  • Tereyağı, vanilya ve şekeri mikserle iyice çırpın. Un ve nişastayı ekleyerek karıştırın. Hamurdan 2 tatlı kaşığı kadar parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye 3 cm aralıklarla dizin.
  • Çatalı una bulayıp izi çıkacak şekilde hamurların üzerine bastırın. Fırında hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 17 dakika pişirin.
  • Fırından alıp 5 dakika beklettikten sonra ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın. Bisküvilerin arasına limonlu krema sürüp sandviç şeklinde kapatın ve üzerine pudra şekeri serpiştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!