ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KIYMALI KURU POĞAÇA

Kıymalı Kuru Poğaça

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı Kuru Poğaça Tarifi İçin malzemeler

  • 125 gr margarin
  • Yarım kahve fincanı su
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı un 

İç malzemesi:

  • 150 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 25 gr margarin
  • Tuz
  • Karabiber

Kıymalı Kuru Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Margarini oda sıcaklığında bekletip yumuşatın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Unun ortasına margarin, tuz ve su ekleyip yoğurun.
  • İç malzemeyi hazırlamak için; soğanı temizleyip ince ince doğrayın. 25 gr margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun. Tuz, karabiber ilave edip karıştırın. Ilınmaya bırakın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlak açın. İç malzemeden 1 kaşık kadar alıp açtığınız hamurun ortasına yerleştirin.
  • Aynı büyüklükte bir hamur daha açıp üzerine kapatın ve kenarlarını parmağınızla hafifçe bastırarak yapışmasını sağlayın. Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayıp yuvarlak poğaçalar hazırlayın.
  • Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!