Keten Tohumlu Ve Kişnişli Kraker

Keten Tohumlu Ve Kişnişli Kraker
10 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Keten Tohumlu Ve Kişnişli Kraker için

Malzemeler

  • 150 g un
  • 2 çay kaşığı toz kişniş
  • 115 g tereyağı
  • ¾ su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 2 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • 1 yumurtanın sarısı

Arası için

  • Labne peyniri 

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı kimyon tanesi
Keten Tohumlu Ve Kişnişli Kraker

Nasıl Yapılır

  1. Un ve toz kişnişi geniş bir kaseye alın. Tereyağını ilave edip parmak uçlarınızla ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar yoğurun. Rendelenmiş taze kaşar peyniri, haşhaş tohumu ve keten tohumunu ekleyip karıştırın. Yumurta sarısını ilave edip sert kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru streç film ile sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. 
  2. Soğuyan hamurunuzu hafif unladığınız bir tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla 3 mm inceliğinde açın. Kare bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerine kimyon taneleri serpip 15 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında rengi altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra aralarına labne peyniri sürüp iki kurabiyeyi birbiriyle yapıştırıp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo