ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KETEN TOHUMLU VE KİŞNİŞLİ KRAKER

Keten tohumlu ve kişnişli kraker

Keten tohumlu ve kişnişli kraker

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Keten tohumlu ve kişnişli kraker tarifi için malzemeler

  • 150 g un
  • 2 çay kaşığı toz kişniş
  • 115 g tereyağı
  • ¾ su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 2 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • 1 yumurtanın sarısı

Arası için

  • Labne peyniri 

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı kimyon tanesi

Keten tohumlu ve kişnişli kraker Nasıl Yapılır

  • Un ve toz kişnişi geniş bir kaseye alın. Tereyağını ilave edip parmak uçlarınızla ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar yoğurun. Rendelenmiş taze kaşar peyniri, haşhaş tohumu ve keten tohumunu ekleyip karıştırın. Yumurta sarısını ilave edip sert kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru streç film ile sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. 
  • Soğuyan hamurunuzu hafif unladığınız bir tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla 3 mm inceliğinde açın. Kare bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerine kimyon taneleri serpip 15 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında rengi altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra aralarına labne peyniri sürüp iki kurabiyeyi birbiriyle yapıştırıp servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.