ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KESTANELİ VE KAHVELİ CHEESECAKE

Kestaneli Ve Kahveli Cheesecake

Kestaneli ve kahveli cheesecake

Kestane ve kahveyi hiç birlikte denediniz mi? Eğer cevabınız hayırsa, çay saatlerine özel bir tarifimiz var. Kestane şekeri, granül kahve, labne peyniri ve tuzsuz peynir ile hazırlanan cheesecake'i fırında pişirebilir, üzerini ceviz ve badem kırıntıları ile süsleyebilirsiniz.

Farklı cheesecake çeşitleri denemek isteyenler için; Limonlu cheesecake ve portakallı cheesecake tarifini öneriyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

56 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kestaneli Ve Kahveli Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için

  • 60 g tereyağı (Eritilmiş)
  • 200 g yulaflı bisküvi

Dolgusu için

  • 300 g labne peyniri (Oda sıcaklığında)
  • 200 g taze ve tuzsuz lor peyniri (Oda sıcaklığında)
  • 115 g toz şeker
  • 500 g kestane
  • 2 adet büyük boy yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 2 yemek kaşığı granül kahve

Üzeri için

  • Kestane şekeri
  • Kestane (İri ufalanmış)

Kestaneli Ve Kahveli Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Kestanelerin kabuklarına keskin bir bıçakla çizik atın ve yıkadıktan sonra 30-40 dakika süreyle, iyice yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra soğuk suya alarak kabuklarını soyun.
  • Ayıklanmış kestaneleri, kahve ve süt ile birlikte derin bir kaseye alarak bir el blender’ı ile püre haline getirin.
  • Eğer kıvamı ezilemeyecek kadar yoğunsa 1/4 su bardağı kadar süt ilave edin.
  • Bisküvileri mutfak robotunda çekin, eritilmiş tereyağını ekleyip iyice karıştırın. 22 cm çapında, tereyağı ile hafifçe yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba bisküvili karışımı boşaltın.
  • Üzerini bir bardağın tabanıyla bastırarak düzleştirdikten sonra buzluğa alın ve soğumaya bırakın.
  • Labne peynir ile lor peynirini bir kaba alın ve krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
  • Yumurta, toz şeker ve vanilya esansını ekleyip çırpmaya devam edin. Kahveli kestane püresini ilave edin.
  • Mikserle 2-3 dakika daha çırparak peynirli karışıma yedirin ve bisküvi tabanının üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırına, ısıya dayanıklı su dolu bir kap koyun ve cheesecake’i 50-60 dakika süreyle pişirin.
  • Fırından çıkarıp ılındıktan sonra kalıba yapışmaması için kekin etrafında ince bir bıçak gezdirin ve 3-4 saat süreyle buzdolabında dinlendirin.
  • Kalıptan çıkararak servis tabağına alın ve üzerini, kestane şekeri ve iri ufalanmış kestane parçaları ile süsledikten sonra dilimleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!